Prosba o modlitbu za O. Cyriaka OFM

Prosba o modlitbu za O. Cyriaka OFM

15. 9. – Tento týden lékaři úspěšně odstranili O. Cyriakovi zevní fixaci pánve a nyní podstupuje rehabilitační procedury na rehabilitačním oddělení v Nemocnici Třinec.

15. 8. – Od dnešního dne se o O. Cyriaka staráme v našem domově. 

10. 8. – Od včerejška je O. Cyriak v nemocnici v Třinci (Sosna) na oddělení chirurgie.  Všem srdečně děkuje za všechny modlitby a oběti, za každý projev přízně. Kontaktuje se telefonicky, čas návštěvy je nejlépe si domluvit předem. 

29. 7. – Zdravotní stav O. Cyriaka se natolik zlepšil, že mohl být přeložen na JIP. Návštěvy na oddělení jsou omezené a jsou zajištěné rodinou a nejbližšími. Děkujeme za pochopení.

27.7. – O. Cyriak už dýchá bez přístrojů!

25. 7. – Zdravotní stav O. Cyriaka se pomalu zlepšuje, dnes při návštěvě reagoval, rozuměl co se mu říká, ale ještě nedokáže sám dýchat, stále potřebuje podpůrné přístroje.

24. 7. – Prosíme dále naléhavě o modlitbu, O. Cyriak po vysazení sedativ nereaguje – je v kómatu.

21. 7. – Dnes podstoupil další operaci – osteosyntézu obličeje. Obě operace dopadly dobře, jestli nenastanou komplikace, tak možná už v neděli ho budou pomalu probouzet z umělého spánku.

20. 7. – Dnes bude mít O. Cyriak rozsáhlou traumatologickou operaci pánve a nohy. 

 

Otec Cyriak OFM při páteční nehodě utrpěl těžká zranění a je v ostravské fakultní nemocnici. Podle nejnovějších zpráv není v ohrožení života, stále je udržován v umělém spánku a nejbližších dnech ho čekají operace.

Děkujeme za hojnou účast na mimořádné mši sv., která byla sloužena za jeho uzdravení.

Nadále Vás prosíme o účast v modlitební novéně ke sv. Gemmě Galgani za uzdravení O. Cyriaka.

 

Třídenní pobožnost ke svaté Gemmě za nemocného člověka

  1. den 
    Slavná svatá Gemmo, tvůj krátký život se zcela strávil láskou k Bohu a tedy i láskou k bližnímu. Tys ve svém křehkém těle a citlivém srdci tolik vytrpě­la krutými nemocemi a ztrátou svých nejbližších. Měj s námi slitování, když tě vzýváme ve svém zármutku; shlédni na nás a vypros duchovní útěchu a uzdravení našemu(naší) nemocné(mu), za které­ho(kterou) prosíme. Obrať náš smutek v radostnou vděčnost tobě, neboť v tebe skládáme svou důvěru.
  2. den
    Naše něžná ochránkyně, svatá Gemmo, tvé srdce bylo tak hluboce pohnuté bídou tohoto smrtelného života, že ses vždycky snažila ulehčit zbloudilým, chudým a nemocným, pro které jsi přinášela velko­dušné oběti své chudoby. I my pozvedáme k tobě svůj pohled důvěry uprostřed křížů, nemocí a pokušení života. Buď z nebe štědrá i k nám a svou mocnou přímluvou nám pospěš na pomoc ve všech našich duchovních i hmotných potřebách, zvláště se ujmi našeho nemocného (naší nemocné) a vypros mu (jí) uzdravení.
  3. den
    Hrdinská milovnice Ukřižovaného Ježíše, milova­ná svatá Gemmo, tvůj život byl prodlouženým po­káním, ustavičnou a vroucí modlitbou pod křížem spolu s Matkou Bolestnou. Teď, když se v nebi těšíš z ovoce svého svatého života, sešli ubohému lidstvu na zemi útěchu a milost, setři mnoho slz a potěš mno­ho srdcí, vypros naději zoufalým a zdraví nemoc­ným. Nabídni svá pokání a modlitby Ježíši a Marii a přimluv se za našeho nemocného (naši nemocnou), aby získal(a) zdraví, a tak mohl(a) sloužit našemu milujícímu Spasiteli s novou horlivostí a věrností.

Každý den se připojí:

Otče náš, Zdrávas Maria, Sláva …

V: Oroduj za nás, svatá Gemmo,

O: aby nám Kristus dal účast na svých zaslíbeních.

Modlitba

Bože, tys připodobnil svatou pannu Gemmu svému ukřižovanému Synu, dej nám na její přímluvu účast na Kristově utrpení, abychom si zasloužili být s ním spojeni v jeho slávě, neboť on s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a kraluje na věky věků. Amen.

Modlitwa do św. Gemmy Galgani

 
O, Święta Gemmo, jakże wielka była Twoja miłość względem biednych, 
jakże ogromna Twoja gorliwość, by ich wspomagać! 
Przyjdź z pomocą także i mnie, w mojej potrzebie, 
i wyjednaj mi łaskę, która przyniesie ulgę mojej duszy. 
Liczne cuda i łaski przypisywane Twojemu wstawiennictwu 
niech wzbudzą we mnie ufność i wiarę w Twoją pomoc. 
Błagaj w moim imieniu Jezusa, Twojego niebieskiego oblubieńca: 
ukaż Mu stygmaty, które dała Ci Jego miłość, 
przypomnij Mu wylaną z nich krew, 
cierpienia, których doznałaś, 
łzy, które wylałaś za zbawienie dusz, 
złóż to swoje poświęcenie, będące wyrazem miłości, 
jako skarb drogocenny, a Jezus Cię wysłucha. 
Amen.
 

Ojcze nasz, Zdrowaś Maryjo, Chwała Ojcu.