POZVÁNÍ DO RŮŽENCOVÉ RŮŽE SV. GEMMY

POZVÁNÍ DO RŮŽENCOVÉ RŮŽE SV. GEMMY

Právě je tomu rok, co O. Cyriak (františkán působící v Jablunkově) utrpěl vážnou dopravní nehodu. Večer 15. července se nejeden z Vás účastnil večerní mše sv. v našem kostele, při níž jsme prosili o jeho uzdravení. Po mši jsme uctili ostatky sv. Gemmy Galgani a začali jsme se modlit novénu za jeho uzdravení. Stav O. Cyriaka byl velmi vážný a naděje na uzdravení z medicínského hlediska mizivá. Po půlroce rekonvalescence se O. Cyiak opět vrátil do služby.

SVATÁ GEMMA POMOHLA. Ostatky (relikvie) této světice byly uvedeny do našeho kostela 29. března 2022. Mnozí věřící (nejen z naší farnosti) si již vyprosili potřebné milosti, o které se modlili na její přímluvu. Z vděčnosti za vyslyšené prosby tuto světici uctíváme a modlíme se s ní KAŽDÉ DRUHÉ ÚTERÝ MĚSÍCE po mši sv. v kapli domova v 6:00 a v po mši sv. v kostele v 18:00.

Na večerních mších sv. v úterý se scházejí členové ŽÍVÉHO RŮŽENCE. Co to je ŽIVÝ RŮŽENEC? Je to modlitební společenství věřících, kteří se kromě svých obvyklých modliteb zavázali k denní modlitbě jednoho desátku růžence. Desátky jsou ve společenství rozděleny mezi členy tak, aby se skupina v souhrnu pomodlila za den celý růženec. Skupina, která má 20 členů (podle 20 tajemství sv. růžence) se jmenuje RŮŽENCOVÁ RŮŽE. Každá růže má svého patrona. V našem kostele se schází sedm růžencových růží – každý měsíc v úterý postupně dvě růže. A právě druhé úterý, kdy uctíváme sv. Gemmu, se schází pouze jedna růže.

Chci Vás proto pozvat ke každodenní modlitbě 1 desátku svatého růžence. Když se přihlásí 20 osob, bude možné založit RŮŽENCOVOU RŮŽI SV. GEMMY. Její členové se budou scházet na mši sv. druhé úterý v měsíci a na jejich úmysly bude sloužena mše sv. v 18:00. Pokud se nebudete moci účastnit mše sv. a vyměnit si své růžencové tajemství osobně, postaráme se, aby každý dostal svoje tajemství.

OCHOTNÍCI, DEJTE O SOBĚ VĚDĚT. Zastavte se, napište nebo zavolejte. Následující druhé úterý je 13. SRPNA. Bylo by krásné, kdybychom mohli dát Panně Marii na slavnost jejího NANEBEVZETÍ, další růži.  Věřím, že se nám to společně podaří.

V modlitbě spojena s. M. Imelda od Nejsvětější Tváře Kristovy